© Dario D'Arpino

Lokale ondernemers ontdekken toekomstplannen van gemeente Zonhoven

Zonhoven -

Het gemeentebestuur van Zonhoven deed gisterenavond haar toekomstplannen uit de doeken voor de leden van de Ondernemersclub Zonhoven. Zo konden de lokale ondernemers vragen stellen over de enorme facelift die het centrum van de gemeente ondergaat én de impact die dit mogelijk meebrengt voor de lokale handel. "Onze ondernemers moesten zich alvast geen zorgen maken", klonk het bij het gemeentebestuur.

Dario D'Arpino

Tientallen ondernemers uit Zonhoven verzamelden gisterenavond in de raadzaal van het gemeentehuis voor een toelichting over de toekomstplannen voor het nieuwe centrum. Zo wordt de site tussen het gemeentehuis en de kerk omgevormd tot een groene omgeving met de Roosterbeek die als een blauwe ader door het centrum zal stromen. In 2023 gaan de werken normaal gezien van start.

De lokale ondernemers van OC Zonhoven konden vragen stellen over het project en de impact die het mogelijk heeft op de lokale handel. Het gemeentebestuur stelde de ondernemers gerust over de mogelijke impact en hinder. Ook op vragen over de negatieve gevolgen van de inflatie- en energiecrisis klonken de antwoorden geruststellend. Zo zullen de stijgende kosten van het lokale bestuur niet resulteren in een belastingverhoging voor de Zonhovense ondernemingen.

Ondernemersclub Zonhoven wordt gesteund door Voka Limburg.

https://www.voka.be/limburg/ondernemersclubs

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio