“Zeker 23 doden bij Russische raketaanval op humanitair konvooi in Zaporizja”

In Oekraïne zijn 23 mensen om het leven gekomen en 28 mensen gewond geraakt bij een Russische aanval op burgers. Dat heeft Oleksander Staroech, de Oekraïense gouverneur van de deels door Rusland bezette regio Zaporizja, gezegd.

jvhBron: Belga

“De vijand heeft een raketaanval uitgevoerd op een humanitair konvooi van burgers. Het gaat om mensen die in de rij stonden om naar het bezette gebied te gaan, om familieleden te ontmoeten, om hulp te ontvangen”, klinkt het bij Staroech.

De Russische bezettingsmacht in Zaporizja heeft Oekraïne er echter van beschuldigd achter de aanval te zitten. “Oekraïense strijders hebben een nieuwe terreurdaad gepleegd”, aldus Vladimir Rogov, een verantwoordelijke van de regionale bezettingsmacht op Telegram. “Toen ze zagen dat de bevolking naar het bezette deel van Zaporizja trok, hebben ze een colonne van tientallen burgerauto’s geviseerd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Oorlog in Oekraïne

Aangeboden door onze partners