©  BELGA

Marc Sergeant haalt uit naar John Lelangue: “Eerst een gat maken en dan het zinkende schip verlaten! Schandalig”

Gentleman Marc Sergeant heeft naar zijn doen zwaar uitgehaald naar afscheidnemend CEO John Lelangue. In een bitsige tweet wordt de bij Lotto Soudal vertrekkende Lelangue vakkundig onder de mat geveegd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Marc Sergeant (63) werd vorig jaar, na jarenlang in dienst te zijn geweest bij het team van de Nationale Loterij, door Lelangue bedankt voor bewezen diensten. Ook zijn boezemvriend Herman Frison was hetzelfde lot beschoren en dat terwijl beiden nog één jaar moesten werken om hun pensioengerechtigde leeftijd te bereiken.

LEES OOK. Lotto Soudal neemt afscheid van CEO John Lelangue: “Ik heb mijn missie volbracht en was aan een nieuwe uitdaging toe”

De immer diplomatische Sergeant haalde vanavond zwaar uit richting John Lelangue die eerder op de dag aankondigde aan het eind van het jaar Lotto-Soudal te verlaten. Vooral de uitspraak van Lelangue als zou zijn missie geslaagd zijn, is bij Sergeant in heel slechte aarde gevallen. Met de hashtag ‘schandalig’ laat de Vlaams-Brabander dan ook niet de minste ruimte voor interpretatie.

Sergeant was jarenlang de sportieve baas bij het wielerteam van de Nationale Loterij maar zag sinds de komst van Lelangue in 2019 zijn bevoegdheden afkalven.

LEES OOK. Lotto Soudal zit niet stil: Axel Merckx in beeld als opvolger van John Lelangue

LEES OOK. COMMENTAAR. “Het logische vertrek van CEO John Lelangue wijst op een verschuivende machtsverhouding binnen Lotto Soudal”

(gvdl)

Aangeboden door onze partners