©  AFP

Geen verplichte vaccinatie tegen het coronavirus voor fans die naar WK in Qatar gaan

Toeschouwers op het komende WK voetbal in Qatar (20 november-18 december) zullen zich niet verplicht moeten laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat maakten de Qatarese autoriteiten en het lokale organisatiecomité van de Wereldbeker donderdag bekend. Er zijn ook geen quarantainemaatregelen bij aankomst en mondmaskers zijn enkel verplicht in zorginstellingen en op het openbaar vervoer.

Bron: BELGA

Alle fans van 6 jaar en ouder zullen bij vertrek naar Qatar wel een negatieve PCR-test, afgenomen in de laatste 48 uur, of een negatieve antigeentest, van minder dan 24 uur, moeten kunnen voorleggen. 

Elke supporter boven de 18 jaar zal ook de Qatarese gezondheidsapp Ehteraz moeten downloaden op zijn of haar telefoon. Die trackingapp zal nodig zijn voor het betreden van gesloten openbare plaatsen.

Bij een positieve test op COVID-19 tijdens het toernooi moet elke persoon zich vijf dagen isoleren en vervolgens nog vijf dagen een masker dragen. Spoedhulp bij medische zorgen zal gratis aangeboden worden in openbare ziekenhuizen voor houders van een Hayya-kaart, die dienst doet als visum voor Qatar, en een wedstrijdticket. Alle particuliere en openbare ziekenhuizen, medische centra, klinieken en apotheken van het land zullen toegankelijk zijn voor bezoekers.

Aangeboden door onze partners