Reggie Upshaw was goed voor een double-double. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp naar finale kwalficaties FIBA EuroCup

Telenet Giants Antwerp heeft zich in Kosovo geplaatst voor de finale van de kwalificaties van de FIBA EuroCup. In de halve finale wonnen de Sinjoren met 60-76 van het Cypriotische Petrolina AEK. In de finale (donderdag) wacht het Duitse Göttingen van coach Roel Moors (ex-Giants) of Sporting CP Lissabon uit Portugal. Die wedstrijd wordt later vanavond betwist.

Patrick Ceulemans

Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp in de halve finale van de kwalificaties van de FIBA Europe Cup. De Giants wonnen alle vier kwarts en kwamen tegen het Cyprotische Petrolina AEK dan ook nooit in de problemen. Van een 9-17 bonus na het eerste kwart ging het het halfweg naar een 24-33 bonus halfweg.

Ook in de tweede helft ging Telenet Giants Antwerp op zijn elan verder en na drie kwarts flikkerde er een 40-52 voorsprong op het scorebord. De met double-doubles uitpakkende duo Reggie Upshaw (11 punten, 15 rebounds) en Maurice “Mo” Watson (10 punten, 12 assists), Thijs De Ridder en Avery Woodson drukten in het vierde schuifje mee door naar de knappe winst. Als Telenet Giants Antwerp donderdag de finale wint komt het in de groepsfase van de FIBA Europe Cup uit. Van de vier poules van de kwalificaties van de FIBA Europe Cup zijn de groepswinnaars en drie van de vier finalisten geplaatst voor de groepsfase van de FIBA Europe Cup.

Met vice-kampioen Kangoeroes Mechelen zit alvast één Belgische ploeg in de groepsfase.

Petrolina AEK-Telenet Giants Antwerp 60-76

Kwarts: 9-17, 15-16, 16-19, 20-24

Telenet Giants Antwerp: (31 op 68 shots, waarvan 8 op 29 driepunters, 6 op 12 vrijworpen en 18 fouten) MWEMA 5-0, ROGIERS 4-6, UPSHAW 4-7, WATSON 6-4, WOODSON 2-10, De Ridder 7-2, D’Espallier 0-3, Goodin 5-3, Hamm 0-8, Smout 0-0

 

Aangeboden door onze partners