©  BELGA

Thierry Henry vindt dat de VAR maar niks: “Het is dodelijk voor de spelvreugde”

De voormalige Franse international Thierry Henry, nu assistent-bondscoach bij de Rode Duivels, vindt dat in het voetbal te veel tijd wordt verloren met beslissingen van de VAR.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Het neemt de spelvreugde weg”, verklaarde hij tijdens  de ‘Leaders Week sport business’ in Londen, waar van 26 tot 29 september meer dan 3.000 van de meest invloedrijke mensen in de sport hun kennis en ervaring delen.

“In principe heb ik niets tegen de technologie, maar in vergelijking met andere sporten gaat er te veel tijd verloren. We hinken achterop bij sporten als american football, rugby, cricket of tennis, waar de beslissingen instant genomen worden. Bovendien zorgt de VAR vaak voor controverse, terwijl ze die eigenlijk net weg zou moeten nemen.”

Nog volgens de 45-jarige ex-spits van Arsenal verliest het voetbal door de VAR veel spontaniteit. “Na een doelpunt weet je niet eens meer of het de moeite loont om te juichen. Het is wachten op de VAR om te weten of je al dan niet mag vieren. Dat is dodelijk voor de spelvreugde.”

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners