Anke Stroobandt stopte in de bekerwedstrijd tegen Zulte-Waregem onder meer drie strafschoppen. ©  Kenneth Demaret

Vrouwenvoetbal  Beker van België Eendracht Aalst Ladies

Anke Stroobandt van bankzitter tot heldin: “Zo blij dat we wonnen”

Aalst -

Op bezoek bij Zulte-Waregem B kroop Aalst door het oog van de naald. De Ajuinen mochten een kaarsje branden voor hun doelvrouw Anke Stroobandt (18) die liefst drie strafschoppen pareerde. Zaterdag komt OH Leuven op bezoek in het Pierre Cornelisstadion.

Wim Redant

Anke Stroobandt fungeert in Aalst als tweede doelvrouw na de bij Anderlecht weggehaalde Hazel Engelen, maar in de Kastanjelaan in Zulte kreeg de jeugdspeelster van Sinaai Girls haar kans in de tweede helft, wat op een memorabele ervaring uitdraaide.

“Het was vooraf doorgesproken dat ik mijn kans zou krijgen na rust omdat het een bekermatch betrof”, zegt de speelster uit Lokeren. “We togen voor rust op voorsprong, maar slikten op het uur de gelijkmaker nadat de thuisploeg de druk had verhoogd. Ik ben zo blij dat we toch nog wonnen, al gebeurde dat via het achterpoortje van de strafschoppen. Het voelt geweldig aan dat ik me bepalend kon tonen met drie gestopte penalty’s. Ik denk dat ik dit seizoen veel kan leren van Hazel Engelen. Voorts ben ik ook tevreden dat met Tania Vandenhouwe een keeperstrainer werd aangetrokken. Als gewezen doelvrouw van Aalst beschikt ze ongetwijfeld over veel ervaring.”

Na de 1-5-pandoering tegen Genk wacht Aalst zaterdag in competitie opnieuw een taaie klus met de komst van OH Leuven.

”Een punt veroveren tegen een van de toppers van de reeks zou een groot succes betekenen. In het Pierre Cornelisstadion spelen is wel leuk, al was dat nog niet aan mij besteed. Ik train mee met de A-kern, maar als titularis speel ik bij Eendracht Aalst B. Die competitie start pas nu en we spelen onze thuiswedstrijden overigens op de Zandberg. Vooralsnog ontbreekt het me dus nog steeds aan matchtempo.”

Anke Stroobant startte deze week aan de Hogeschool Gent met de studie LO en bewegingsleer.

“Ik denk dat de combinatie school-voetbal moet lukken. Bij Sinaai wisselden we doorlopend van keeper toen we vijf tegen vijf speelden. Later wisselden we lang af met drie keepers, zodat ik ook als veldspeelster fungeerde. Nu focus ik me helemaal op een carrière tussen de palen. Aan mijn uittrap moet nog worden geschaafd. Ik moet ook nog meer en beter leren communiceren. De sfeer in de groep is alvast uitstekend. We trekken steeds aan dezelfde koord. Ik ben pas achttien en wil het zoals elke ambitieuze voetballer zo hoog mogelijk schoppen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer