©  ISOPIX

Toni Kroos ziet Brazilië als topfavoriet voor de wereldtitel: “Ik weet hoe goed ze zijn”

Voormalig Duits international Toni Kroos beschouwt vijfvoudig wereldkampioen Brazilië als de topfavoriet voor het WK voetbal, dat op 20 november in Qatar van start gaat.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Terwijl de Europese toplanden zoals regerend wereldkampioen Frankrijk, Europees vicekampioen Engeland en Duitsland tijdens de voorbije Nations League-campagne de twijfels alleen maar zagen toenemen, freewheelde de Seleçao naar vlotte zeges in oefeninterlands. Vorige week werd er met 3-0 gewonnen van Ghana, dinsdag kreeg Tunesië in het Parc des Princes een 5-1 veeg uit de pan. Buurland en Copa America-winnaar Argentinië zette Honduras en Jamaica dan weer opzij, telkens met 3-0.

“Voor mij zijn de Brazilianen de topfavorieten voor de wereldtitel”, zo vertelde de 32-jarige middenvelder woensdag tijdens een podcast. Kroos pakte in 2014 met de Mannschaft de wereldtitel in Brazilië, vorig jaar zwaaide hij na het EK af als Duits international. “Met drie à vier van die jongens (Vinicius, Rodrygo en Eder Militao, red) speel ik dagelijks bij Real en ik weet dus hoe goed zij wel zijn. Als je naar de kwaliteiten van de kern en de recente resultaten kijkt, moet je wel besluiten dat Brazilië de topfavoriet is.”

 ©  ISOPIX

Brazilië werd vijf keer wereldkampioen, maar de laatste wereldtitel dateert wel al van 2002. Sindsdien veroverden met achtereenvolgens Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk vier Europese landen de wereldtitel. Vier jaar geleden in Rusland kwamen de vier halvefinalisten (Frankrijk, België, Engeland en Kroatië) uit Europa. De laatste wereldtitel van Argentinië dateert van 1986 in Mexico.

Aangeboden door onze partners