Kabouter Plop brengt duizenden studenten aan het dansen tijdens Student KickOff: “Stap nu rond als een gans!”

Gent -

Met onder anderen Camille en Snelle heeft de Student KickOff woensdag tal van grote namen op de affiche. Kabouter Plop gaf er vanaf 13 uur alvast een serieuze lap op. Het Sint-Pietersplein liep vol en deed ‘en masse’ de kabouterdans.

Sander Luyten en Simon Dekaezemaker

“Lieve Ploppertjes, maak er een geweldige dag van!” Het was iets na 13.30 uur toen Kabouter Plop woensdag het hoofdpodium van de Student KickOff op het Sint-Pietersplein verliet. Hij had zonet het volledige Sint-Pietersplein uit de bol doen gaan, iets waarvan op voorhand werd gedacht: “Gaat dat wel lukken?”

Samen met duizenden studenten brak Kabouter Plop tijdens de ‘Kabouterpolonaise’ het “wereldrecord” van de grootste polonaise ooit. Neen, er was geen deurwaarder aanwezig, maar alleen een kniesoor die daarover valt. En wie de beroemde Kabouterdans niet kende, kreeg nadien een snelcursus:

Draai een keer in het rondStamp met je voeten op de grondZwaai je armen in de luchtGa nu zitten met een zuchtStap nu rond als een gansZo gaat de kabouterdans!

Heel het plein deed mee. Ook Ayrton Schatteman(23) , die voor de gelegenheid zijn Kabouter Plop-muts had opgezet. “Pure nostalgie. Ik beleef vandaag mijn kinderjaren opnieuw. Ik ken alle nummers, heb alle dvd’s van Plop en verschillende stenen beelden”, zegt de zorgkundige, die het optreden voor zijn shift kwam meepikken.

 ©  SD

Aangeboden door onze partners