©  BELGA

Ook ploegmaats van Remco Evenepoel krijgen heldenontvangst in Zaventem: “Kippenvelmoment”

De hele Belgische selectie – mannen en vrouwen - werd gisteren op de luchthaven toegezongen door de fans. Pieter Serry – ook ploegmaat van Remco Evenepoel bij Quick-Step Alpha Vinyl - sprak over een kippenvelmoment: “Dit doet echt deugd, want ik ben dat natuurlijk niet gewoon. We hebben van aan het vliegtuig tot aan de baggagebanden zelfs een escorte gekregen van de politie. (lacht)”

Serry toonde zich op het WK bijzonder verdienstelijk tijdens de koers door eerst mee te springen met de vroege vlucht en daarna ook nog kopwerk te doen in de elitegroep van Evenepoel. Een mooie revanche voor de Vuelta, waar hij omwille van corona vroegtijdig naar huis moest: “In de Vuelta had ik maar een klein aandeel”, geeft hij aan. “Nu heb ik echt een stukje kunnen bijdragen aan de wereldtitel. En heb ik ook het feest achteraf kunnen mee maken (lacht).”

Legendarisch zijn die feestelijkheden in Australië evenwel niet geworden: “We hebben eerst in een bar wat gedanst, met ook de Franse en de Duitse renners erbij. Maar om twaalf uur was het daar al afgelopen. Daarna zijn we naar de McDonalds geweest, maar om één uur lag iedereen in bed. Nu, door de adrenaline kon ik niet slapen. Zo heb ik het toch nog laat gemaakt.”

 ©  BELGA

Serry zorgde op de afterparty voor de komische noot door een speech uit de film Rocky voor te dragen: “Mijn handelsmerk”, zegt hij. “Ik doe die regelmatig als we winnen. Na Luik bijvoorbeeld ook al.”

Legendarische woorden sprak ook Yves Lampaert uit na de finish in Wollongong. ‘Vint toch, wa ne coureur”, liet hij daar optekenen over Evenepoel. “Blijkbaar is mijn West-Vlaams alweer een eigen leven gaan leiden”, zo stelde hij op de luchthaven vast. Partner Astrid en zoontje Aloïs wachtten daar op hem. “Het kwam er spontaan zo uit. Die emotie was oprecht.”

“Ik ben heel blij dat ik er bij kon zijn op het WK, echt tof om het mee te maken. Je moet eerlijk zijn: er zijn maar weinig mannen die daarvan keure hebben.”  (jpdv)

 ©  Olivier Matthys

Meer over WK Wielrennen

Aangeboden door onze partners