©  BELGA

Jérémy Doku solliciteert naar WK-selectie met video van beste acties (en assists) bij Jonge Duivels

Jérémy Doku (20) is weer fit. Dat bewees de vleugelaanvaller tijdens de oefeninterlands met de Belgische U21 tegen Nederland (vorige vrijdag) en Frankrijk (maandagavond). Doku dribbelde zoals we hem kennen en deelde twee assists uit.

Jonas Withouck

Tegen Nederland kreeg Doku 45 minuten om zich te bewijzen. Hij deed het meteen voortreffelijk en deelde de assist uit voor de aansluitingstreffer van Cercle Brugge-aanvaller Olivier Deman (1-2). Bij momenten was Doku ongrijpbaar voor de verdedigers van Jong Oranje. Bijna kwam hij ook tot scoren, maar de Nederlandse doelman bracht redding.

Voor de tweede oefeninterland tegen Frankrijk (2-2) mocht Doku in de basis beginnen. Na 51 minuten werd hij naar de kant gehaald - coach Jacky Mathijssen wilde zo veel mogelijk spelers aan het werk zien - maar opnieuw had Doku al indruk gemaakt. Hij leverde de assist af voor het openingsdoelpunt van Largie Ramazani en pakte ook uit met enkele knappe dribbels.

Op zijn sociale media deelde Doku dinsdagavond zelf een video van zijn beste acties van de voorbije twee wedstrijden. Het is duidelijk: het jeugdproduct van Anderlecht wil er straks bij zijn op het WK in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez selecteerde hem niet voor het tweeluik in de Nations League, maar hield de deur voor een WK-selectie wel nog open. Nu moet Doku vooral fit blijven en wedstrijden spelen bij zijn Franse club Stade Rennes.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.