De kameleon in TikTokker Glen van Ranst: van weldoener tot pooier

Beringse TikTokker Glen Van Ranst (29) blijft langer in de cel

De 29-jarige Glen W. uit Beringen blijft langer in de cel op verdenking van seksueel grensoverschrijdend gedrag en vermeend pooierschap. De man maakte naam en faam als TikTokker onder zijn alias Glen Van Ranst. Hij zou minstens vier jonge vrouwen tot prostitutie hebben aangezet. Hij bracht hen naar rendez-voushotels waar afspraken met cliënten gemaakt waren. Daarna moesten de meisjes een deel van hun inkomsten aan Glen W. afgeven.

Bron: BELGA

De raadkamer in Hasselt heeft dinsdag bij zijn verschijning zijn aanhouding opnieuw bevestigd. De twintiger uit Beringen was niet aan zijn proefstuk toe. Zo werd hij al eens onder meer tot 200 uur werkstraf veroordeeld voor een vechtpartij in de Lommelse uitgaansbuurt. Hij had op 30 september 2018 het gezicht van een jongeman met een glas bewerkt. 

Door zijn optredens kwam hij zelf ook meermaals in de media. Zo bekwam hij eind 2021 onder meer honderden pakken maandverband voor vrouwen in nood. Hij veroorzaakte opschudding als killerclown, maakte als weldoener furore op TikTok en op Twitter gaf hij zich uit als Vlaams Belanger. 

Ondanks zijn jonge leeftijd liep hij in het verleden al veroordelingen op voor inbreuken op de drugswet. Telkens kreeg hij van de rechters een gunst in de vorm van uitstel met voorwaarden of werkstraffen. Hij beloofde telkens te breken met zijn verleden en het juiste pad te bewandelen, maar die belofte kon hij meermaals niet nakomen. Tijdens de steunmarsen voor de in 2021 vermiste militair Jürgen Conings dook hij ook geregeld op.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio