©  BELGA

Ysaline Bonaventure bereikt tweede ronde in Tallinn na

Ysaline Bonaventure (WTA 138) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in de Estse hoofdstad Tallinn (hard/251.750 dollar). De 28-jarige Luikse, een qualifier, won in twee sets van de 29-jarige Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 35). Het werd 6-4 en 6-4 na een uur en 28 minuten wedstrijd. 

Bron: BELGA

Het was hun eerste onderlinge confrontatie. Bonaventure had zich via twee kwalificatierondes voor de hoofdtabel geplaatst. In de achtste finales wacht de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 36), het negende reekshoofd. Die versloeg de Duitse Laura Siegemund (WTA 179) met 6-4 en 7-6 (9/7).

Bonaventure speelde al drie keer tegen de 25-jarige Teichman, telkens in 2019. De Belgische leidt met 2-1. In het dubbeltoernooi vormt Kirsten Flipkens een duo met de Zwitserse Belinda Bencic. Later dinsdag nemen ze het op tegen de Roemeense Jaqueline Cristian en de Duitse Vivian Heisen.

“Supertrots”

“Ik ben echt supertrots op deze overwinning”, reageerde de tennisster uit Stavelot. “Ik weet hoe hard ik worstelde met kleine zorgen en blessures, dus ik ben supertrots om terug op mijn beste niveau te komen.”

Komend uit de kwalificaties voelt de Belgische zich goed aan het einde van het seizoen. “Alles staat op een lijn op dit moment, het hoofd en het lichaam. Ik hoop dat dat een goed voorteken is voor wat volgt”, zegt Bonaventure, die de eerste grandslam van 2023 in het vizier heeft. “Mijn doel is om in de top 100 te staan om op de hoofdtabel van de Australian Open te geraken. Ik heb daarvoor 190 punten nodig en het is in de WTA-toernooien dat ik de meeste punten ga sprokkelen. Ik hoopte in Tallinn een aantal wedstrijden op rij te kunnen spelen, en dat is gelukt.”

Tegen Rogers kon de linkshandige rekenen op een goede opslag. “Daardoor heb ik enorm veel punten ‘gratis’ gekregen. Mijn agressiviteit in de returns is ook de sleutel tot de wedstrijd geweest. Daar kreeg ik kansen, en dat heeft geloond”, analyseerde de 28-jarige Belgische.

In de achtste finales treft Bonaventure de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 36), tegen wie ze in directe confrontaties 2-1 voorstaat. Sinds hun laatste duel in 2019 heeft Teichmann echter een stap gezet. “Sindsdien heeft ze een lange weg afgelegd, ze zal op papier de favoriet zijn. Ik heb niets te verliezen, ik hoop alleen maar mooie dingen te blijven doen.”

Aangeboden door onze partners