Binnenkort rijdt Elke Hoekx met haar foodtruck Sladidaa van bedrijventerrein naar markt.  ©  RR

Takeaway tip: Sladidaa serveert gezonde lunches voor iedereen in hippe pop-upbar in Hasselt

Ze heeft één grote missie: werknemers gezonder laten eten. Binnenkort rijdt Elke Hoekx met haar foodtruck Sladidaa van bedrijventerrein naar markt. Maar nu stelt ze haar salades voor met een pop-upbar in Hasselt.

Kizzy van Horne

Elke Hoekx studeerde af als managementassistent en werkte de voorbije zeventien jaar in verschillende bedrijven. “Daar ontdekte ik dat er op de werkvloer vaak een gebrek is aan gezonde lunchopties. Nochtans zijn mensen de laatste jaren meer bezig met gezonde voeding”, legt Elke uit. Zelf draaide ze ook enkele jaren geleden de knop om. “Ik ben een alleenstaande mama met twee dochters en tijdens de ochtendrush had ik vaak geen tijd om te ontbijten en een gezonde lunch klaar te maken. Vaak stopte ik onderweg aan het tankstation voor een croissant. Ik at wat gemakkelijk was tot mijn gezondheid er onder leed.”  

Samen met Starterslabo werkte Elke haar idee om gezonde lunches aan te bieden verder uit. “Eerst wilde ik een permanente saladebar openen, maar ik denk dat ik met een foodtruck meer mijn doel bereik. Tot eind oktober kan iedereen terecht in de pop-up in Hasselt. Daarna kan je via de website volgen waar mijn truck postvat, dat kan gaan van een kmo-terrein tot de wekelijkse markt. Liefhebbers kunnen daar gerechten komen oppikken.”

©  Elke Hoekx

De pop-up in Hasselt gaf Elke de mogelijkheid om haar gerechten ook te testen. De buddha bowl met geroosterde groenten valt vooral in de smaak bij vegetariërs. “De vleesfans kiezen vaak voor klassiekers zoals een Cesar salad. Ook de soepen doen het goed nu het kouder wordt. Toen ik zelf nog werknemer was, betaalde ik zelf niet meer dan 10 euro voor een lunch. Voor de salades betaal je dan ook rond die prijs. Die met scampi’s en zalm kosten natuurlijk iets meer. Voor een halve liter soep betaal je 4 euro.”

Sladidaa pop-up, Maastrichterstraat 34 in Hasselt. Open: 4/10 t.e.m. 29/10, di t.e.m. vrij van 7 tot 15 uur en op za van 10 tot 15 uur. Info: www.instagram.com/sladidaa

Meer over Goesting Eten en drinken

Aangeboden door onze partners

Niet te missen