Interview na wedstrijd op WK basketbal wordt plots onderbroken door gevecht: Malinese speelsters gaan elkaar te lijf

Schokkende beelden vanop het WK basketbal in het Australische Sydney. Verschillende speelsters van Mali kregen het in de mixed zone met elkaar aan de stok en gingen met elkaar op de vuist. FIBA start een onderzoek.

Patrick Ceulemans in Sydney

Na de 81-68 overwinning van Servië tegen Mali moesten, zoals steeds, beide ploegen de mixed-zone passeren voor interviews met de media. Terwijl de Servische speelster Sasa Cado een interview gaf ontstond er rechts van haar plotseling veel geharrewar. Enkele speelsters van Mali - vooral Salimatou Kourouma en Elisabeth Dabou - gingen met elkaar stevig op de vuist. Een heus gevecht in de mixed zone en bij een vrouwenwedstrijd is “du jamais vu”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

FIBA startte na het bekijken van de beelden dan ook een onderzoek. Sancties zullen ongetwijfeld volgen. Mali is met 0 op 4 uitgeschakeld richting kwartfinales. De frustraties borrelden blijkbaar fel op. Vandaag volgt de slotmatch tegen Canada.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer