“Vanavond meerdere buien, woensdag meestal droog”

Na 19 uur blijft het in Limburg een poosje droog. Vanuit het westen zijn er echter nog nieuwe buien op weg naar onze provincie. Deze zullen zich tussen 20 en 21 uur over Limburg verspreiden.

Vannacht blijft de kans op enkele buien aanvankelijk nog aanwezig. In het tweede deel van de nacht wordt het overal droog met stilaan ook bredere opklaringen.

Het koelt af naar minima tussen 6 en 8°C.

Woensdag blijft het in Limburg meestal droog. Voormiddag komt er zelfs ruimte voor brede opklaringen, namiddag wordt het wisselend bewolkt. Vanuit de Noordzee trekken heel wat buien middels een noordwestelijke hoogtestroming over Zeeland maar de meeste buien doven vervolgens uit alvorens ze Limburg zouden bereiken. Verspreid kunnen er uiteindelijk toch nog enkele losse buien vallen maar het blijft dus toch wel veruit overwegend droog. De kans op enkele buien is het grootst over het noorden van de provincie.

De temperatuur boekt enkele graden winst t.o.v. de voorbije dagen en bereikt een maximum rond 15°C. De wind komt uit het westen en wakkert tegen de middag aan van zwak tot matig. ‘s Avonds zal het dan weer nagenoeg windstil worden.

Bekijk hier het weerbericht voor de komende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners