Illustratiebeeld. ©  EPA-EFE

Duitse jongen (17) gebeten door jachtluipaard in Beekse Bergen

Een Duitse jongen van 17 die besloot om van het wandelsafaripad af te wijken zal dat niet snel vergeten. Samen met twee klasgenoten kwam hij namelijk terecht in het verblijf van de jachtluipaarden.

Ondanks dat zij snel weg probeerden te rennen, werd hij gegrepen en gebeten door een van de jachtluipaarden.

Het drietal liep op een deel van het pad dat bestemd is voor bezoekers met een auto en negeerde daarbij de waarschuwingsborden. De scholieren raakten in paniek nadat ze doorhadden dat ze in het verblijf van de cheeta’s liepen. Bij het wegrennen werd de 17-jarige jongen gegrepen. Een bezoekster in een auto zag het gebeuren en sloeg alarm. Een dierenverzorgster greep in en heeft de scholieren in veiligheid gebracht, aldus de woordvoerder. De tiener is vanwege zijn bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar mag maandag nog naar huis. Zijn twee klasgenoten raakten niet gewond.

De woordvoerder zegt dat een bezoek aan het park veilig is zolang bezoekers zich aan de regels houden. Toch gaat Beekse Bergen kijken welke maatregelen nog meer kunnen worden genomen om het park veiliger te maken. Desondanks roept zij mensen op om zich aan de bezoekregeling te houden en niet van de paden af te wijken. “Onze primaire zorg is nu gericht op het slachtoffer, de dierenverzorgster en de getuigen”, aldus Beekse Bergen in een verklaring.

Meer over Dieren

Aangeboden door onze partners