© Gerrit Schuermans

Oud-studenten opleiding Vroedkunde komen terug op bezoek

Hasselt -

De PXL-Healthcare opleiding ‘Vroedkunde’ in Hasselt is een van de oudste opleidingen in Limburg. "Eens te meer een goede reden om alle afgestudeerde vroedvrouwen uit te nodigen op een hartelijke avond vol fijn weerzien, bespreking van hot-topics, en tot slot anekdotes en foto’s opdiepen", zegt opleidingshoofd Els Hendrix.

Gerrit Schuermans

"Achter de gevel van het oude Moederhuis waar veel vroedvrouwen opgeleid werden, heerste een gezellige drukte", zegt initiatiefneemster Jill Smets." De vroedvrouwen met als afstudeerdata tussen 1974 en 2020 kwamen langs de hoofdingang binnen, vrolijk opgewacht door de huidige docenten. Iedereen bezocht de hypermoderne vroedvrouwengang in het departement: de vroedvrouwen konden snuffelen in het huidige theorie-aanbod, vervolgens de meest geavanceerde didactische materialen betasten en gezellig keuvelend elkaar terug ‘ontdekken’ langs de bevalrobot en de allernieuwste high-tech couveuse. De vroedvrouwen waren verrast door de grote evolutie in de opleiding."

"Een starthoorcollege bracht verheldering in de huidige opleidingsprincipes, gevolgd door reflectie over het verleden naar de toekomst", gaat Smets verder. "Daarna nam iedereen deel aan vijf rondetafelgesprekken: gaande over de samenwerking multidisciplinair, de evolutie in de job als vroedvrouw, omgaan met gender-issues, stellingen over mentale kwetsbaarheid en tot slot discussiëren over het geboorteplan. Met een glaasje in de ene hand, een dessertje in de andere en een goed hart in het midden zwaaiden de vroedvrouwen elkaar weer uit, tot een volgende reünie-avond in de nabije toekomst."

https://www.pxl.be/

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio