Verdacht pakket aan woning minister Van Quickenborne blijkt onschuldig voorwerp dat werd geleverd door koerier

Het verdacht pakket dat maandag aan de woning van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne werd gevonden, blijkt een onschuldig voorwerp. In de loop van de avond werden de omwonenden uit voorzorg geëvacueerd. Het ging uiteindelijk om een verkeerde levering.

Aan de woning van de minister is maandagnamiddag een pakket van 20 op 30 centimeter afgeleverd door een koerierdienst. Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, nam de politie de nodige voorzorgen. Zij vermoedden dat het mogelijk om een gevaarlijk pakket ging. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en er werd een perimeter van 100 meter rond de woning ingesteld. Alle bewoners binnen die zone werden geëvacueerd. De koerier van het pakketje werd ondervraagd door de politie.

Later op de avond werd duidelijk dat het niet om een explosief ging, maar om een onschuldig voorwerp. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Het ging om een deel van een elektrisch apparaat dat niet door de minister besteld was. Het pakketje werd door de koerier op het verkeerde adres geleverd. Het parket zal de zaak verder onderzoeken.

LEES OOK. Hoe de ontvoering van minister Van Quickenborne mogelijk op het nippertje werd vermeden

De minister werd eerder deze week onder verhoogde beveiliging geplaatst nadat er een dreiging was binnengekomen bij het federaal parket tegen de minister. Later bleek dat het om een ontvoeringspoging ging. Een politiepatrouille merkte donderdagavond een verdachte wagen op aan het huis van de Justitieminister. Toen de inzittenden zagen dat de politie hen had opgemerkt, kozen ze het hazenpad. ’s Anderendaags ontdekte de politie dat de verdachten nog een tweede auto hadden achtergelaten. In die wagens vond de politie wapens en snelbinders.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie verdachten gearresteerd in het Nederlandse Den Haag. Zondagmiddag werd een vierde verdachte opgepakt.

LEES OOK. Waarom drugsmilieu het op onze justitieminister gemunt heeft: “Maar één rationele verklaring”

Meer over Vincent Van Quickenborne

Aangeboden door onze partners