©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Twee maanden na triomf in Tour: Jonas Vingegaard keert deze week terug in peloton

Jonas Vingegaard neemt deze week met Jumbo-Visma deel aan de Ronde van Kroatië (2.1). Voor de Deen wordt het zijn eerste officiële wedstrijd sinds hij eind juli de Ronde van Frankrijk op zijn naam schreef.

Bron: BELGA

De 25-jarige Vingegaard mocht op 24 juli met de gele trui pronken op de Champs-Elysées in Parijs. Sindsdien bleef hij uit competitie en paste onder meer voor de Ronde van Denemarken en de wereldkampioenschappen in Australië.

In de Ronde van Kroatië, die dinsdag begint en zondag eindigt, kruist Vingegaard de degens met onder andere Geraint Thomas, de kopman van INEOS Grenadiers en derde in de Tour. De Deen krijgt bij Jumbo-Visma hulp van zes Nederlanders (Jos van Emden, Gijs Leemreize, Milan Vader, Koen Bouwman, Timo Roosen en Lennard Hofstede). 

De “Cro Race” is dit jaar toe aan de zevende editie. Op de erelijst staan toppers als de Italiaan Vincenzo Nibali (2017) en de Brit Adam Yates (2019). Vorig jaar won de Brit Stephen Williams (Bahrain-Victorious).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners