©  BELGA

Dit is het programma van de huldiging van wereldkampioen Remco Evenepoel: starten in Dilbeek en dan per fiets naar Brussel

Op zondag 2 oktober zullen de Stad Brussel en de gemeente Dilbeek hulde brengen aan kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel. Het wordt een “tweeledig event”.

Vincent Van Genechten

“Hij zal vanuit zijn woonplaats Dilbeek in groep vertrekken om het publiek te ontmoeten. De Belgen willen hem graag eer bewijzen en wachten daarom vol ongeduld op zijn terugkeer”, aldus Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel.

“Om de wereldprestaties van een (ra)ket van bij ons te vieren, stap ik met veel plezier op de fiets voor een triomftocht naar Brussel”, belooft Willy Segers, burgemeester van Dilbeek. Anneleen Van Den Houte, schepen van Vrije Tijd, voegde daaraan toe “R.EV1703 is wereldwijd bekend. Hij is een geweldig ambassadeur voor de wielersport, maar ook voor onze gemeente.”

“Met de rode trui en de drie nationale kleuren heeft Remco heel België laten dromen. Daarom wil Brussel dit moment in de wielergeschiedenis vieren op de Grote Markt, de plaats waar alle grote sportkampioenen hun prachtige overwinningen kwamen vieren”, zegt Benoit Hellings, Eerste schepen in de hoofdstad.

 ©  ISOPIX

HET PROGRAMMA

De feestelijkheden gaan van start in Dilbeek, de gemeente waarvan Schepdaal – het dorp dat Remco heeft zien opgroeien – een deelgemeente is:

12.00-12.45 u.: receptie in Westrand, Cultuurcentrum Dilbeek, Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek met de Ereburgers, het College van burgemeester en schepenen van de gemeente Dilbeek en Remco Evenepoel

12.45-13.00 u.: huldiging aan Remco Evenepoel locatie : parking van Westrand

13.00-13.20 u.: burgemeester Willy Segers en de fietskampioen aan het woord. En dan, iedereen op de fiets!

14.00 u.: een familiale stoet van honderden wielrenners vertrekt aan Westrand. Iedereen is welkom!

Remco neemt plaats in het voorste voertuig dat voor het peloton uitrijdt tot aan de Grote Markt van Brussel,

waar de aankomst is voorzien omstreeks 15.00 uur.

De plechtigheid wordt voorgezet op het mooiste Grote Markt ter wereld:

15.00 u.: aankomst van de stoet van wielrenners op de Grote Markt van Brussel

15.30-15.45 u.: verschijning van de wielerkampioen op het balkon van het Stadhuis in het gezelschap van de overheden van Brussel en Dilbeek. De pers heeft toegang tot het Broodhuis (aan de overkant) om dit moment te vereeuwigen. Vervolgens is de pers welkom in de Trouwzaal (in het Stadhuis) voor een fotomoment

16.15-16.30 u.: fotoshoot in de Trouwzaal in aanwezigheid van Remco Evenepoel, Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel en van Willy Segers, burgemeester van Dilbeek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer