©  AP

Twee bijkomende arrestaties in verband met schietpartij in Oslo

De Noorse politie heeft twee bijkomende verdachten opgepakt in verband met de schietpartij waarbij eind juni twee doden vielen in de marge van de Gay Pride Parade in Oslo. Dat maakte ze maandag bekend.

jvhBron: BELGA

De politie pakte de twee mannen zondag op in Oslo. Het gaat om een Somaliër van in de veertig jaar en een Noorse dertiger. Ze worden verdacht van medeplichtigheid aan terrorisme.

Op 25 juni opende een man het vuur bij de homobar London Pub in het centrum van Oslo. In de Noorse hoofdstad werd toen gefeest ter gelegenheid van de Oslo Pride. Twee mannen van 54 en 60 jaar werden gedood en 21 anderen raakten gewond.

Vlak na de schietpartij pakte de politie al de vermoedde dader op. Het gaat om Zaniar Matapour, een 43-jarige Noor van Iraanse afkomst.

Vrijdag verspreidde de Noorse politie daarnaast een internationaal opsporingsbericht voor een vierde verdachte in de zaak. Het gaat om Arfan Bhatti, een Noorse man van rond de 40 jaar die al bekendstond bij de politie. Hij zou zich in Pakistan ophouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer