© Gunter Vaes

Basisschool Sint-Martinus viert start van schooljaar met nieuwe priester

Herk-de-Stad -

Op woensdag 21 september gaven de leerkrachten en leerlingen van basisschool Sint-Martinus, samen met de leerlingen van BULO De Olm, de aftrap voor het nieuwe schooljaar met een viering in de Sint-Martinuskerk in Herk-de-Stad.

Gunter Vaes

In deze viering met als godsdienstig jaarthema 'lichtpuntjes' wilden ze God danken voor al het moois dat al op hun pad is gekomen en voor alles wat dit schooljaar nog staat te gebeuren. Dat deden ze samen met de nieuwe priester, EH Tony Vandekerkhof, die op zijn beurt bijgestaan werd door diaken Stefan Munters. Het werd een mooie viering. De kinderen lazen teksten over wat licht in hun leven betekent en hoe zij een lichtje kunnen zijn voor anderen. Ook de liedjes werden enthousiast meegezongen.

Op het einde van de viering werden door elke klas wensen overgemaakt aan alle klassen van de twee scholen. “We wensten iedereen een tof, leerrijk, spannend, verdraagzaam, zorgzaam, geweldig, vredevol, ... schooljaar toe”, klinkt het. “Dat het schooljaar 2022-2023 eentje mag worden om nooit te vergeten.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio