©  REUTERS

Kremlin geeft “fouten” bij mobilisatie toe: “Maar die zullen gecorrigeerd worden”

De Russische autoriteiten hebben “fouten” gemaakt bij de mobilisatie van honderdduizenden reservisten voor de invasie van Oekraïne. Dat heeft Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov maandag toegegeven.

jvhBron: BELGA

De Russische president Vladimir Poetin kondigde woensdag aan dat minstens 300.000 reservisten zouden worden opgeroepen om te gaan vechten in Oekraïne. De maatregel veroorzaakte heel wat onrust in Rusland: er vinden aanhoudend protesten plaats, terwijl mannen van militaire leeftijd massaal het land proberen te ontvluchten. Berichten dat ook mensen zonder enige militaire ervaring worden opgeroepen, leiden tot extra bezorgdheid bij de bevolking.

Het Kremlin geeft nu toe dat er “fouten” zijn gebeurd bij de mobilisatie. “Er zijn gevallen waarbij het decreet (dat de mobilisatie regelt, red.) werd geschonden”, zei Peskov, die beloofde dat “de fouten gecorrigeerd zullen worden”. De autoriteiten hebben nog geen beslissing genomen over een mogelijke sluiting van de grenzen om te verhinderen dat mannen van militaire leeftijd het land zouden ontvluchten, klonk het verder nog.

Meer over Oorlog in Oekraïne

Aangeboden door onze partners