Het huis in de Kempenstraat in Rotem. © mmd

Vader en zoon gearresteerd na vondst wietplantage in Rotem

Dilsen-Stokkem -

De politie Maasland heeft maandagochtend een wietplantage ontmanteld in de Kempenstraat in Rotem. De agenten arresteerden een vader en zoon en namen hen mee voor verhoor.

Mark Dreesen

De politie viel maandag rond 7 uur binnen in een huis op het kruispunt van de Kempenstraat en de Rijksweg in Rotem (Dilsen-Stokkem). De woning is van een vader en zijn zoon. Ze werden beiden op straat gefouilleerd en daarna meegenomen voor ondervraging.

Buren zagen hoe de politie binnenviel. Meerdere bewoners van de Kempenstraat en van de Rijksweg hadden de jongste maanden verdachte handelingen opgemerkt rond het huis. Dat staat er onverzorgd bij en erachter ligt een weiland waar een oude kippenstal staat. Daar werd een paard gehouden.

Stroompanne

Het is nog niet bekend of de wietplantage in het huis of in de stalling werd aangetroffen. Ook over de omvang was nog niets geweten. Fluvius kwam maandag ter plaatse voor het afkoppelen van de nutsvoorzieningen. Opvallend: tijdens een avond in januari vielen de bewoners van de Kempenstraat en de Rijksweg nog zonder elektriciteit. Na onderzoek bleek dat de stroompanne destijds was ontstaan in het huis waar nu de politie is binnengevallen.

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio