Vincent Van Quickenborne ©  AP

Kamercommissie Justitie met minister Van Quickenborne geannuleerd door verhoogde beveiliging na bedreigingen

De Kamercommissie Justitie van maandag is geannuleerd omwille van de verhoogde beveiliging van minister Vincent Van Quickenborne. In die commissie had normaal een gedachtewisseling met de Open VLD-minister moeten plaatsvinden over drugsgeweld, maar na de gebeurtenissen van dit weekend is de agenda van de minister gewijzigd.

jvhBron: BELGA

Zaterdag raakte bekend dat minister van Justitie Van Quickenborne onder verhoogde beveiliging is geplaatst, en dat door “recente” bedreigingen die “zeer ernstig” moeten worden genomen. Van Quickenborne zelf zei zaterdagavond in een videoboodschap dat er een plan was om hem te ontvoeren. Vier mensen zijn inmiddels opgepakt. 

De minister liet al weten dat hij de komende dagen uit voorzorg niet zal kunnen deelnemen aan enkele geplande activiteiten. De Kamercommissie Justitie maandag is daar dus een van. 

Bij de woordvoerder van minister Van Quickenborne is maandag te horen dat er geen verdere details zullen worden vrijgegeven over de agenda van de minister, maar dat die waar mogelijk digitaal zal deelnemen aan activiteiten en vergaderingen.

Meer over Vincent Van Quickenborne

Aangeboden door onze partners