©  GEERT TRESIGNIE

Ruiter Pieter Devos tweede op Grand Prix in New York, samen aan zijde van Niels Bruynseels wint hij wel

Pieter Devos is zaterdag tweede geworden in de Grand Prix van New York, veertiende manche in de Global Champions Tour. Met de 15-jarige merrie Toupie was de 36-jarige Vlaams-Brabantse springruiter acht honderdsten van een seconde trager dan de Duitse Mechelaar Daniel Deusser en zijn 14-jarige Belgische hengst Tobago.

Bron: BELGA

Vier ruiters plaatsten zich voor de barrage en daarin bleven ze alle vier een tweede keer foutloos. De Zweedse Malin Baryard-Johnson werd met Indiana op 38 honderdsten derde, de Ier Shane Sweetman met Alejandro op 44 honderdsten vierde. Niels Bruynseels moest met Matador acht strafpunten noteren in de basisomloop en strandde op de 26e plaats. 

De Brit Ben Maher, met Faltic zesde in New York, is de nieuwe leider in de Global Champions League. Met alleen nog de slotmanche in het Saoedische Riyad (20-22 oktober) voor de boeg heeft hij zes punten voor op Devos. De Duitser Christian Ahlmann zakte van een naar drie en staat nu op twaalf punten. Gilles Thomas is dertiende, Olivier Philippaerts veertiende en Niels Bruynseels zestiende.

Devos was ook beste Belg in de tweede proef van de veertiende manche in de Global Champions League, die ook door Deusser gewonnen werd.. Met Toupie werd hij vierde, op ruim vier seconden van de Duitser en Tobago. Niels Bruynseels liet met Matador ook alle balken liggen en eindigde op de achtste plaats. Samen bezorgden Devos en Bruynseels de Prague Lions de zege in de Global Champions League. Als enige team bleven ze twee keer foutloos. Madrid in Motion (Maikel van der Vleuten en Anglica Augustsson Zanotelli) werd met vier strafpunten tweede, Miami Celtics (Bertram Allen en Edouard Schmitz) met acht strafpunten derde. Stockholm Hearts had aan een zevende plaats genoeg om de leiding te veroveren. Het heeft nu één punt voor op Berlin Eagles. Prague Lions is op 36 punten derde.

Aangeboden door onze partners