©  AFP

Yanina Wickmayer verovert dubbeltitel op WTA-toernooi Seoel

Yanina Wickmayer heeft zich zondag samen met de Française Kristina Mladenovic verzekerd van de dubbeltitel op het WTA-toernooi in het Zuid-Koreaanse Seoel (hard/251.750 dollar).

Bron: BELGA

In de finale haalde het Belgisch-Franse duo het met 6-3 en 6-2 van de Amerikanen Asia Muhammad en Sabrina Santamaria, het eerste reekshoofd. 

De 32-jarige Wickmayer maakte in februari haar comeback na een zwangerschap. Ze heeft nu in het dubbelspel drie WTA-titels op haar palmares, na Luxemburg in 2013 en Washington in 2016. In 2018 pakte ze in Indian Wells ook een WTA 125K-dubbeltitel.

In het enkeltoernooi verloor Yanina Wickmayer (WTA 460) donderdag in de achtste finales van de Britse Emma Raducanu (WTA 77).

Wickmayer hecht “heel veel belang” aan “speciale titel”

“Ik hecht heel veel belang aan deze titel”, verklaarde Yanina Wickmayer nadat ze zondag met de Française Kristina Mladenovic het WTA-dubbeltoernooi won in Seoel (251.750 dollar). Het is de eerste keer sinds ik moeder werd dat ik een toernooi win en ik deed het aan de zijde van een van mijn beste vriendinnen op het circuit. Dat maakt het allemaal wat specialer. Dit geeft zeker vertrouwen voor de toekomst, zowel voor het dubbel- als het enkelspel.”

“De finale hebben we van begin tot einde agressief aangepakt. Wa waren goed voorbereid, maakten de juiste tactische keuzes, bleven geconcentreerd en maakten toch plezier op het terrein. We gaven de tegenstander geen cadeaus en maakten het op de beslissende momenten af. Het was een mooie dag.”

Aangeboden door onze partners