©  RR

Team Antwerp heeft weinig overschot maar plaatst zich wel voor de eindfase van de 3X3 World Tour in Utrecht

Opde 3X3 World Tour in het Nederlandse Utrecht heeft Team Antwerp zich geplaatst voor de kwartfinales. Thibaut Vervoort, Caspar Augustijnen, Nick Celis en Raf Bogaerts realiseerden in poule B een 1 op 2. Zondag volgt de kwartfinale tegen het Litouwse Sakiai. De winnaar van dit toernooi strijkt maar liefst 40.000 dollar op.

Patrick Ceulemans

Na een hectische week kwam Team Antwerp vandaag in actie op 3X3 World Tour in Utrecht. Thibaut Vervoort, Raf Bogaerts, Caspar Augustijnen en Nick Celis kregen met het Nederlandse Utrecht en het Litouwse Marijampole Mantiga twee niet te onderschatten tegenstanders.

Team Antwerp begon met een valse noot aan de 3X3 World Tour in Utrecht. Het Nederlandse Utrecht pakte uit met topper Worthy De Jong. De Nederlandse internationaal, die in september nog het EK 5X5 met Oranje afwerkte, gaat zich nu focussen op 3X3. De Jong leidde (10 punten, 8 rebounds) Utrecht versus Team Antwerp meteen naar een 21-11 overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De tweede partij mocht door Team Antwerp niet worden verloren. Thibaut Vervoort (10 punten) nam zijn team op sleeptouw en samen met Nick Celis (6 punten) stuwde hij Team Antwerp tegen het Litouwse Marijampole naar een belangrijke 20-19 overwinning. Met 1 op 2 in poule B waren de Sinjoren meteen zeker van een stek bij de laatste acht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zondag volgt in Utrecht de kwartfinale tegen het eveneens van Litouwen afkomstige Sakiai. De winnaar van de 3X3 World Tour in Utrecht casht 40.000 dollar. De nummer 2 krijgt 30.000 dollar, de nummer 3 22.000 dollar, wie vierde eindigt 16.000 en de nummer 5 en 6 respectievelijk 10.000 en 4.000 dollar.

Aangeboden door onze partners