©  ISOPIX

Sterke Novak Djokovic verplettert Tiafoe en zet Team Europe opnieuw op voorsprong in de Laver Cup

Nadat Matteo Berrettini en Taylor Fritz elks Team Europe en Team World eerder op de dag een punt hadden bezorgd, heeft Novak Djokovic Team Europe weer op voorsprong gezet. Djokovic had geen kind aan Frances Tiafoe en brengt de stand zo weer op 5-4 voor de Europeanen.

Jens JacobsBron: BELGA

Een sterke Novak Djokovic (ATP 7) heeft zaterdagavond op de Laver Cup in Londen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 19) verpletterd met 6-1 en 6-3. In de eerste set leverde ‘Nole’ zelfs geen enkel punt in op zijn eigen opslag. De Servische voormalige nummer 1 van de wereld gidste Team Europe zo andermaal naar een bonus tegen Team World. Bij het ingaan van de laatste wedstrijddag op zondag is de stand 6-4.

Eerder op de dag schonk de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 15) na een felbevochten confrontatie met de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP 13) Team Europe op voorsprong gezet: 7-6 (13/11), 4-6 en 10/7.

In een spannende eerste set, die maar liefst 1 uur en 16 minuten duurde, gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe, met een logische tiebreak tot gevolg. Daarin kon Berrettini na een ware thriller zijn zesde setbal verzilveren: 13/11. Auger-Aliassime was niet aangeslagen en kwam met een vroege break in de tweede set terug langszij: 4-6. Berrettini hield echter zijn hoofd net iets koeler in de beslissende supertiebreak en trok het laken finaal met 10/7 naar zich toe. 

Daarna bracht de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 12) Team World weer langszij .Hij trok aan het langste eind tegen de Brit Cameron Norrie (ATP 8) van Team Europe met 6-1, 4-6 en 10/8. De stand werd daardoor weer 4-4, althans tot Djokovic in actie kwam.

In de nacht van vrijdag op zaterdag stond het toernooi in het teken van het afscheid van de Zwitserse tennislegende Roger Federer. Hij zwaaide op 41-jarige leeftijd aan de zijde van de Spanjaard Rafael Nadal af in een dubbelontmoeting tegen de Amerikanen Tiafoe en Jack Sock. Laatstgenoemden haalden het met 4-6, 7-6 (7/2) en 11/9 en zorgden op die manier voor een 2-2 tussenstand.

Meer over Roger Federer

Aangeboden door onze partners