Luchthaven van Montpellier gesloten nadat vliegtuig landingsbaan mist en in meer terechtkomt

De luchthaven van het Franse Montpellier is voor onbepaalde duur gesloten. Een cargovliegtuig werd van de landingsbaan geblazen op zaterdag en kwam uiteindelijk in een nabijgelegen meertje terecht.

Door de moeilijke weersomstandigheden had het vrachtvliegtuig in de nacht van vrijdag op zaterdag moeite om te landen op de luchthaven van Montpellier. Het miste de landingsbaan en kwam uiteindelijk gedeeltelijk in het meer achter de luchthaven terecht. Enkel de neus van het vliegtuig bevindt zich echt in het water.

De luchthaven werd tot nader orde gesloten. “Zolang dit vliegtuig op de startbaan staat en het onderzoek niet is afgerond, zullen we de luchthaven niet heropenen. Na de verwijdering van het vliegtuig zal ook de landingsbaan zorgvuldig worden gediagnosticeerd”, aldus de luchthaven.

Bij het incident vielen geen gewonden, maar er wordt wel een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies gebeurd is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AFP

 (sgg)

Aangeboden door onze partners