©  EPA-EFE

Opnieuw pech voor Nederland: topfavoriete Demi Vollering komt niet aan de start in WK wegrit wegens positieve coronatest

De Nederlandse Demi Vollering (25) is zaterdag niet verschenen aan de start van de wegrit bij de vrouwen elite tijdens het WK in Australië. Ze is niet fit genoeg. Dat meldt de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) op Twitter. Vollering leverde een positieve coronatest af, zo verduidelijkt de renster.

Jens HeylenBron: BELGA

“Ik ben ongelooflijk triest dat ik het WK mis”, tweet Vollering. “Ik voelde me zo goed, sterk, gezond en klaar. Maar donderdagochtend werd ik ziek wakker. Ik deed een sneltest en die was positief. Ik wens mijn ploegmaats het beste.”

Vollering won dit jaar de Brabantse Pijl en de Ronde van het Baskenland. Verder werd ze tweede in de Ronde van Frankrijk en derde in de Vuelta. Ze behoorde dan ook tot de favorieten.

Haar landgenote Annemiek van Vleuten startte ondanks een breukje in de elleboog, weliswaar met minder hooggespannen verwachtingen. Die blessure liep ze woensdag op bij een val in de mixed relay. De 39-jarige Van Vleuten veroverde de wereldtitel op de weg in 2019.

De vrouwen leggen zaterdag 164,3 km af van Helensburgh naar Wollongong. Het Nederlandse team won vier van de voorbije vijf edities van de WK-wegrit bij de vrouwen, vorig jaar triomfeerde de Italiaanse Elisa Balsamo in Leuven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over WK Wielrennen

Aangeboden door onze partners