Joe Biden (79) “verdwaalt” op podium na speech op internationale conferentie

Critici van de Amerikaanse president Joe Biden betwijfelen al sinds de presidentsverkiezingen of de 79-jarige man mentaal en fysiek gezond genoeg is om het land te leiden. Zijn tegenstander Donald Trump noemt hem onomwonden ‘Sleepy Joe’ en na de speech van Biden op de conferentie van The global fund, stellen Republikeinen zich opnieuw vragen over de gezondheidstoestand van de president nadat hij “verdwaald” was op het podium.

Biden sprak tijdens de vergadering over het budget van The global fund, een fonds dat aids, tuberculose en malaria overal te wereld bestrijdt. Hij bedankte iedereen die blijft strijden om “gemeenschappen sterk en gezond te houden”. Maar na de speech, was het alsof Biden niet meer wist waar hij heen moest. “Hij lijkt verdwaald op het podium”, klinkt het uit Republikeinse hoek. “Dat is beangstigend”, aldus de conservatieve senator Ted Cruz, die de beelden deelde op Twitter, waar ze al miljoenen keren bekeken werden. “Dit is onze opperbevelhebber.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(pjv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer