©  Shutterstock

Op een na grootste containership ter wereld meert aan in Zeebrugge

De Ever Act - het op een na grootste containerschip ter wereld - is vrijdag aangemeerd in Zeebrugge. Met een capaciteit van 23.992 TEU (een aanduiding voor de afmeting van containers, red.), is de Ever Act het grootste schip in containercapaciteit dat de Port of Antwerp-Bruges ooit mocht verwelkomen.

Bron: BELGA

Het containerschip is 400 meter lang en 62 meter breed. Eigenaar van de kolos is het Taiwanese bedrijf Evergreen - al vaart het schip onder een Panamese vlag. “De Ever Act is op een paar centimeter na even groot dan ons vorige recordschip; de HMM Algeciras, die had een capaciteit van 23.964 TEU”, laat de haven weten. 

De Ever Act is wel een afgeleide boot, dat wil zeggen dat hij niet op regelmatige basis zal aanmeren in België. Het schip komt net uit Felixtowe, in het Verenigd Koninkrijk, en het komt hier containers laden die vervolgens naar Hamburg gaan. Het is omwille van de congestie in Hamburg dat de kolos aanmeert aan onze kust.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners