De 31-jarige Stefano Marzo wil samen met FCV Dender een vaste waarde worden in de Challenger Pro League. ©  Johnny De Saedeleer

Voetbal Croky Cup FCV Dender

Nieuwkomer Stefano Marzo ziet een groeiend FCV Dender: “Tegen Dikkelvenne moeten we het verschil maken op kwaliteit”

Denderleeuw -

Met Stefano Marzo (31) trok FCV Dender op de valreep nog een extra verdediger aan. Tegen leider Lierse verdiende de ervaren Lommelse dertiger zijn eerste strepen. Op SK Deinze loste Marzo bij de rust Myny af en vierde met Dender de eerste driepunter van het seizoen.

Wim Redant

Stefano Marzo legt haast dagelijks het traject Lommel-Dender af, maar voelt zich goed in zijn vel bij zijn nieuwe club, waar hij de back-up is voor Mike Smet. “Op Deinze stond ik wel een rijtje hoger. Ik kan meerdere posities aan, ook die van Mike. Een seizoen duurt lang en alle posities moeten dubbel bezet zijn”, vertelt de jeugdspeler van PSV, terwijl hij op weg naar huis rijdt na de tweede woensdagtraining. “Woensdag is de dag van de zware fysieke arbeid met een dubbele trainingssessie. Ik woon nog steeds in Lommel, waar ik ooit voor het eerst de schoenen aanbond. Eén keer per week zoek ik wel een B&B op in de buurt van Denderleeuw om voldoende te kunnen uitrusten. Voorts kijk ik er niet tegenop om te pendelen. Ik tekende voor twee seizoenen en wil mijn steentje bijdragen om van Dender een stabiele club te maken in de Challenger Pro League.”

De voorbije twee seizoenen was Marzo aan de slag bij Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse. In Kerkrade was hij een vaste waarde. “Ik beleefde er twee schitterende seizoenen, bij een mooie traditieclub met fantastische fans. Roda JC beschikt over een mooi voetbalcomplex en heeft alle troeven in de hand om weer te stijgen naar de Eredivisie. Helaas lukte dat niet toen ik er was en werd mijn contract niet verlengd. Toen Dender op de proppen kwam, voerde ik een goede babbel met coach Regi Van Acker. Ik raakte vooral overtuigd door het project dat op tafel ligt en wil graag meewerken om Dender in de top zes te parkeren aan het eind van het seizoen. Dat lijkt momenteel misschien ver weg, maar alle ploegen staan nog op een zakdoek bijeen. Bij Dender raakte ik trouwens gecharmeerd door de enthousiaste aanhang. In Deinze stonden ze een wedstrijd lang zonder afdak in de gietende regen, maar ze bleven ons steunen tot de laatste snik. Ik vond het fantastisch dat we de meegereisde fans de zege konden aanbieden, zodat ze toch met een goed gevoel de bus op konden.”

Opwaartse trend

De bekerkwalificatie tegen tweedenationaler Dikkelvenne is zaterdag een must. “Dikkelvenne heeft niets te verliezen en zit in een zetel, maar we moeten het verschil kunnen maken op basis van onze kwaliteit”, is Marzo duidelijk. “In een beker vallen er altijd verrassingen te noteren, maar ons grote veld betekent alvast een extra troef. We zitten trouwens in een opwaartse trend. Tegen Lierse had het anders kunnen aflopen en op Virton hadden we na rust tegen tien man de volle buit moeten meegraaien. Op Deinze viel het in de juiste plooi. Door de late transfers staan de automatismen wel nog niet op punt. We blijven werken aan de looplijnen en het is nog wat leren hoe de maats best aangespeeld worden, maar we zitten op de goede weg.”

Aangeboden door onze partners