Robbe Spooren was een van de uitblinkers bij de thuisploeg. ©  Dick Demey

Sporting Pelt klopt na elf seizoenen Achilles Bocholt: “Wat waren we gebrand op de zege”

In het seizoen 2010-2011 won Pelt twee keer van Bocholt, maar in de daaropvolgende elf seizoenen viel er op één gelijkspel na niets te rapen voor Sporting. Tot afgelopen weekend. Het won de derby met 25-21. “Wat waren we gebrand op de zege.”

Ivo Kwanten

Het ontzettend scherpe begin van Pelt maakte meteen duidelijk dat de honger groot was. De thuisploeg trok in verdediging een muur op. Bocholt vond geen manier om die te slopen en in aanval was Konitz baas. De vier doelpunten van de 37-jarige spelmaker in de eerste helft waren ontzettend belangrijk, net zoals ook Robbe Spooren met vijf treffers van levensbelang was voor Sporting. Serge Spooren en De Beule konden daar voor Bocholt iets tegenover zetten, maar het was te weinig om Pelt van een 15-11-voorsprong halverwege te houden. In de tweede helft voerde Bocholt de druk op. Bij 22-20 (55’) werd het nog heel even spannend, maar de echte aansluitingstreffer kwam er niet. Pelt gaf geen krimp en met de 25-21-zege was niets mis.

 ©  Dick Demey

Gebrand op zege

“Het moet heel lang geleden zijn dat Bocholt in een uur handbal amper 21 doelpunten scoort”, zette Robbe Spooren de prestatie van zijn team nog eens in de verf. “Wat waren we gebrand op die zege. En wat een fantastisch publiek. Kunnen we deze vorm aanhouden dan bikkelen we dit seizoen mee voor de prijzen.”

 ©  Dick Demey

Ook Konitz, die Sporting op sleeptouw nam, was enorm blij met de overwinning. “Met wedstrijden tegen Lions, Volendam en Visé in de benen waren we klaar voor deze topper. Onze jonge spelers hebben in vergelijking met vorig seizoen stappen gezet en kunnen mee het gewicht van de ploeg dragen. Trainer Korneel Douven houdt ons ongelooflijk scherp en dat loont. Deze zege kan alleen maar als oververdiend bestempeld worden.”

 ©  Dick Demey

Groots in verlies

Bij Bocholt waren ze groots in de nederlaag. “We kwamen overal tekort”, aldus Jeroen De Beule. Ook coach Luc Boiten stak de complimenten voor de tegenstander niet onder stoelen of banken. “We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Pelt had de zaken een uur lang onder controle en won verdiend. Chapeau voor de tegenstander.”

PELT: van Leeuwen, Deekens, Denert, Vandenboer 2, Falke 3, Spooren 7, Tasevski, Köhlen 3, Konitz 6, L. Vandebeeck 2, Delpire, Vossen 1, Schoenaker, Lambrecht, , Vanhaesendonck 1, D. Vandebeeck.

BOCHOLT: Leroy, Winters, Jaeken, Gijbels, Spooren 4, Valkenborgh 1, Lamers 1, Driesen 1, Roelants, Van Criekinge, Claessens 5, Ceyssens, D’hanis 3, Strauven, De Beule 6, Doms.

 ©  Dick Demey

()

Aangeboden door onze partners