Alexander Doegin, de Russische huisideoloog wiens dochter vermoord werd, over drie scenario's voor einde oorlog in Oekraïne

De ultranationalistische huisideoloog van het Kremlin, Alexander Doegin, heeft na de opvallende speech van de Russische president Vladimir Poetin, waarin hij een gedeeltelijke mobilisatie aankondigde, gezegd dat er slechts drie scenario’s overblijven voor het einde van het huidige conflict.

“Er is een zeer belangrijke beslissing genomen, die naar het schijnt niet zo gemakkelijk genomen werd. Al onze - ondraaglijke, schandelijke - offers zijn niet tevergeefs. De staat en het volk staan aan dezelfde kant van de barricades. En aan de andere kant - een absolute vijand. Het is belangrijk je ziel niet te verliezen, zelfs niet in de meest woeste en wrede strijd met een wrede vijand. We vechten tenslotte aan de kant van God en de Hemel, aan de kant van de Aarde en de Ziel. Daarom wordt ons inheemse bloed gedoneerd, dat rechtstreeks uit Russische harten stroomt.” Dat schreef Doegin op Twitter en Telegram.

De man,wiens dochter afgelopen maand vermoord werd, steunt de beslissing van Poetin om 300.000 reservisten op te roepen. “Oekraïne denigreert naar het begin van een echte wereldoorlog,” schreef de man. Hij voegde daaraan toe dat er slechts drie manieren zijn waarop het conflict tussen de landen kan eindigen.

LEES OOK. Hoe Poolse gangster schrikbewind voert aan het hoofd van Internationaal Legioen in Oekraïne

Het eerste scenario is volgens hem een ‘worst-case scenario’. In dat scenario wordt al het gebied dat Rusland ondertussen veroverd heeft, terug aan Oekraïne geschonken. “Het zal niet enkel het einde van het regime betekenen, maar het einde van alles en iedereen… Het is eigenlijk een scenario voor het einde van Rusland. Finis Rossiae”, schreef hij. “Dit scenario wordt in detail beschreven in de officiële propaganda van de Oekraïners. Het is de droom van het officiële Kiev, het Russofobe en globalistische leiderschap.”

Een ander scenario zou volgens Doegin eindigen in een nucleaire apocalyps. “Het is mogelijk dat Moskou, dat serieus begint te verliezen (eerste scenario), zal besluiten om kernwapens te gebruiken,” schrijft Doegin.“Waarschijnlijk? Ja, waarschijnlijk. Overweegt iemand in Rusland deze mogelijkheid? Ongetwijfeld”, schrijft hij. “Het Westen onderschat deze mogelijkheid duidelijk, zij denken dat dit gebluf is.”

LEES OOK. Poetin “bluft niet”, maar moeten we dat echt geloven? En hoe moet het Westen reageren?

Het laatste scenario is dat van de overwinning. Hij voorspelt een “patriottistische overwinning” en het ontstaan van een “heilige oorlog” dat leidt tot het einde van de Westerse beschaving. “Het derde scenario is het belangrijkste.”  (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer