Matthijs Verhanneman (links) en Märt Tammearu mikken ook komend seizoen op de dubbel titel/beker en Europese overwintering. © Bart Vandenbroucke

Volleybal Liga Knack Roeselare

Matthijs Verhanneman neemt met Roeselare deel aan prestigieus tornooi in Polen: “Werkpunten zullen ongetwijfeld worden blootgelegd”

Roeselare -

Traditiegetrouw wijzigde Roeselare weinig aan de spelerskern die Knack het voorbije seizoen aan de dertiende titel in de clubgeschiedenis hielp. Ook in de volgende campagne blijven de doelstellingen van kapitein Matthijs Verhanneman en maats dezelfde: mikken op de dubbelslag in de nationale competities en Europees proberen te overwinteren.

Ivan D'Hoop

“De ruggengraat van het team blijft dezelfde”, opent Verhanneman zijn vooruitblik op het nieuwe seizoen. “Van de basisploeg van eind vorig seizoen verliet enkel Mathijs Desmet de club om zijn kans te wagen in de Italiaanse Serie A bij Padua. Middenman Arno Van de Velde (Menen), opposite Stijn Van Schie (Ceske Budejovice) en receptie-hoek François Lecat (Lagonegro, Serie A2 in Italië) waren de andere vertrekkers. De clubleiding bleef niet bij de pakken zitten en trok de Braziliaanse middenman Maicon Leite en de Argentijnse opposite Pablo Kukartsev aan als ervaren spelers. De jonge maar vooral talentvolle receptie-hoekspelers Simon Plaskie en Seppe Rotty kwamen van buur Menen, terwijl Jasper Maerten een eigen jeugdspeler is. Daarmee hebben we opnieuw een zowel kwantitatief als kwalitatief sterke spelersgroep.”

Al sedert begin augustus zijn ze bij Knack bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De uitnodiging om deze week in het sterke volleyballand Polen aan een prestigieus tornooi deel te nemen, werd gretig aanvaard. Vrijdag staat er eerst een oefenmatch tegen Cuprum Lubin op het programma. Op zaterdag en zondag is er dan het tornooi met wedstrijden tegen respectievelijk Jastrzebski Wegiel en Skra Belchatow.

“Ideaal als voorbereiding op de Champions League-campagne, waarin we het tegen de Italiaanse topper Civitanova, het Franse Tours en een qualifier (waarschijnlijk het Portugese Lissabon of het Finse Sastamala, red) moeten opnemen”, vindt Verhanneman. “Tegen dergelijke Poolse topploegen zullen de punten waar we nog aan moeten werken ongetwijfeld worden blootgelegd. Het kan ons niveau alleen maar ten goede komen. We willen sowieso Europees overwinteren. In de Champions League als het kan, in de CEV Cup als we dat vangnet nodig zouden hebben.”

“In eigen land mikken we traditiegetrouw op de beker én de titel”, besluit de Roeselare-kapitein. “We zijn nog niet vergeten hoe we vorig seizoen totaal onverwacht in de kwartfinale uit de beker werden geknikkerd door de buren uit Menen. De daaropvolgende dertiende landstitel na de finale tegen datzelfde Menen bleek wel een troost, maar de pil bleef bitter om te slikken.”

Landskampioen Roeselare speelt op zaterdag 8 oktober in eigen huis de Supercup tegen bekerwinnaar Caruur Gent.

Aangeboden door onze partners