©  Alex Christiaens uit Wilsele

Het koelt flink af komende nacht, minima tot -3 graden in Ardennen

De herfst is in het land, en dat zien we meteen aan de temperaturen. Vooral in de nacht van woensdag op donderdag koelt het al flink af, met minima rond het vriespunt in de Ardennen.

nadb

Woensdag blijft het droog en begint de dag op vele plaatsen in het centrum, oosten en zuidoosten met nevel, mist of laaghangende bewolking. Later overdag wordt het op de meeste plaatsen wisselend bewolkt met stapelwolken. In het westen en uiterste zuiden is er dan meer zon. We halen maxima van 13 graden in de Hoge Ardennen tot 18 graden in het westen van het land.

  Woensdagavond en -nacht blijft het droog en rustig met brede opklaringen. Het koelt sterk af met minima van 2 tot 8 graden in Vlaanderen en tussen -3 en +6 graden in de Ardennen. Vooral in de Ardense valleien kunnen er zich mistbanken vormen.

  Donderdag blijft het droog en wordt het, na een koude ochtend met wat nevel of een lokale mistbank, zonnig met soms wat hoge wolkensluiers in het westen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 20 graden in het centrum van het land.

  Vrijdag blijft het overdag droog, maar door de nadering van een storing, neemt de hoge en later ook middelhoge bewolking toe vanaf het westen. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en 19 of lokaal zelfs 20 graden in het westen bij een zwakke wind uit zuid tot zuidwest.

  Zaterdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral ten noorden van Samber en Maas neerslag. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.

  Zondag krijgen we, na het oplossen van het eventuele ochtendgrijs, een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Er is daarbij nog een kleine kans op een buitje, maar in de meeste streken blijft het droog. De maxima schommelen rond 17 of 18 graden in het centrum bij een zwakke en aan zee matige noordoostenwind.

  Meer over KMI

  Aangeboden door onze partners