Diether Sweeck onderhield in de zomer zijn conditie met wegwedstrijden bij de eliterenners zonder contract. “Al is dat niet hetzelfde als rijden bij een gestructureerde profploeg.”  ©  Kms

Veldrijden  Elite Kovera

Diether Sweeck vindt pas laat onderdak: “Blij dat ik nog kan koersen”

Keerbergen -

Diether Sweeck (28) werd zaterdag zesde in een cross in het Nederlandse Mechelen, maar voor hetzelfde geld had hij ondertussen een werkplunje moeten aantrekken. Het duurde immers tot diep in het wegseizoen vooraleer hij ergens onder dak geraakte.

Ief Vertommen

“Niet meteen de prettigste periode uit mijn loopbaan”, moet de helft van de Sweeck-tweeling toegeven. “In plaats van ontspannen naar een nieuw seizoen toe te leven was het nu toch wel nagelbijten nadat ik bij Credishop-Fristads, het team van de gebroeders Roodhooft, met een onvoldoende op mijn rapport werd bedacht. Maar goed, je leeft op hoop en uiteindelijk kwam de verlossing van Kovera, een firma die zich specialiseert in keukens en toebehoren, dat fungeert als privésponsor. Eind goed, al goed. Ik ben blij dat ik nog verder kan koersen, want om er nu al een streep onder te trekken, voel ik mij toch nog een tikkeltje te jong.”

Diether Sweeck onderhield in de zomer als individueel de conditie met wegwedstrijden bij de eliterenners zonder contract, waarin hij geregeld een ereplaats in de wacht sleepte.

“Al is dat toch niet hetzelfde als bij een gestructureerde profploeg waar je soms op langere en lastigere wedstrijden wordt getrakteerd, bij uitbreiding zelfs een kleinere rittenkoers, en voorzien wordt van het nodige materiaal. Ik heb ook minder koersdagen op de teller staan. Begin augustus heb ik mijn laatste vier wedstrijden op de weg gereden. Daarna ben ik met mijn broer Laurens voor een tien dagen naar het zuiden vertrokken. Eenmaal terug ben ik aan mijn specifieke veldrittraining begonnen”, gaat Diether Sweeck verder. Hij is er zich van bewust dat het beter moet dan afgelopen winter. En ook dan verleden weekend in Mechelen.

“Daar fietste ik niet met zo’n best gevoel rond. Wat allicht te maken had met het feit dat ik in de voorafgaande week wat ziekjes ben geweest. Dat het beter moet dan vorig seizoen, is gewoon een feit. Ik mik dan toch ook op enkele plaatsen in de top tien in grote crossen. Mijn werkterrein zal voornamelijk in België liggen. Ik hoop op een beter seizoen en dat zal ook nodig zijn”, besluit Diether Sweeck.

Aangeboden door onze partners