Heidi Wouters won in maart de marathon in Gent. ©  Nic Declercq

Triatlon Ironman Hawaï

Heidi Wouters wil haar overleden vriendin eren in Ironman van Hawaï: “Nathalie stierf eind augustus aan borstkanker”

Wondelgem -

Donderdag 6 oktober moet voor Heidi Wouters een speciale dag worden. Dan start de 45-jarige Wondelgemse voor het eerst in de Ironman van Hawaï. “Niet alleen voor mezelf, maar in de eerste plaats voor mijn vriendin Nathalie, die eind augustus aan borstkanker overleed, wordt dit bijzonder”, zegt”, Heidi Wouters. “Mijn wedstrijd zal helemaal in het teken van het kankeronderzoek staan.”

Willy Goossens

“Ik ben altijd al sportief geweest, maar pas zes jaar geleden ben ik met triatlon begonnen”, vertelt Wouters. “Via het werk kreeg ik als geschenk een personal coach mee die me een en ander zou bijbrengen in het zwemmen. Ik moest natuurlijk in deze discipline nog heel wat leergeld betalen, maar ik had van dan af wel de smaak te pakken. Aanvankelijk hield ik het bij de wat langere afstanden in lokale wedstrijden, maar vrij snel kwam ook Hawaï op mijn verlanglijstje te staan.”

“De kwalificatie voor Hawaï kwam er vorig jaar bij mijn debuut in de Ironman van Vichy, waar ik als winnaar in mijn leeftijdscategorie veertig minuten voorsprong telde op nummer twee”, vervolgt de zelfstandige statistical consultant, aangesloten bij het team van 3Kant. “Het toeval wilde zelfs dat ik drie weken later nog eens aan de langste afstand deelnam. Dat was in de door corona eerder uitgestelde race in Les Lacs de l’Eau d’Heure. Daar verging het me zelfs nog beter met de tweede plaats in de algemene uitslag.”

“De verwachtingen voor Hawaï waren dan ook hooggespannen, tot ik in juli na de triatlon van l’Alpe d’Huez, waar ik trouwens heel goed presteerde, een scheurtje in de kuitspier opliep. Twee weken lang kon ik niet lopen, maar na een stevige behandeling bij de kinesist en voldoende rust, ging het alweer de goede kant uit. Tot op het BK lange afstand van vorige zaterdag in Les Lacs de l’Eau d’Heure, waar ik op het gladde wegdek in een bocht onderuit schoof. Ik hield er een diepe wonde aan mijn elleboog en een geschaafde heup aan over. In één klap kreeg mijn ambitie om in Hawaï sterk te presteren een flinke deuk. Vooral omdat ik het op de tijdritfiets lastig zal krijgen om de ideale positie te houden.”

Steun voor kankeronderzoek

“Ik vermoed dat de warmte in Hawaï geen probleem zal zijn. Ook op Alpe d’Huez was het bijzonder warm en daar heb ik toch niet zoveel last van ondervonden. Een bijkomende factor wordt uiteraard de hoge luchtvochtigheid. Maar goed, ik zal ondanks alles mijn best doen. De eindstreep in Kona bereiken, is nu het hoofddoel geworden. Hoe dan ook zullen mijn gedachten zeker bij mijn vriendin Nathalie zijn, die vier jaar geleden te horen kreeg dat ze aan borstkanker leed. Wij kenden elkaar van tijdens onze studententijd. Eind augustus is ze jammer genoeg overleden. Ik heb het toen zelf ook heel moeilijk gehad. Ik steun dan ook met mijn wedstrijd ten volle de Breast International Group BIG, die zich inzet voor het wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker.”

Link naar de fundraisingpagina van Heidi Wouters: https://donate.moveforbig.org/projects/move4big-road2hawai

Aangeboden door onze partners