©  ISOPIX

Brad Pitt maakt debuut als beeldhouwer en stelt zijn werk voor het eerst tentoon in Finland

De Amerikaanse acteur Brad Pitt voelt zich niet alleen thuis op een filmset, hij is ook helemaal in zijn nopjes in een beeldhouwatelier. Nu komt hij voor het eerst met zijn werk naar buiten, in de Finse stad Tampere om precies te zijn. Daar zijn negen beelden van de ster te bewonderen in het Sara Hildén Art Museum.

Hanne Vandenweghe

De 58-jarige Brad Pitt, die zichzelf de kneepjes van het beeldhouwen aanleerde, onthulde afgelopen zaterdag zelf zijn sculpturen in het museum. Die maken deel uit van de grotere We-tentoonstelling van de Britse kunstenaar Thomas Houseago, waarin ook de keramiekserie van Australisch muzikant Nick Cave onderdak vindt.

LEES OOK:

Een van de werken heet Aiming at you I saw me but it was too late this time is een gegoten gipspaneel met een afbeelding van een vuurgevecht tussen acht personen. Pitt zijn grootste werk is gebeeldhouwd in een bronzen kist, waaruit handen, voeten en gezichten doorheen de structuur proberen te breken. “Voor mij gaat beeldhouwen over zelfreflectie ... Het is ontstaan ​​uit wat ik een ‘radicale inventaris van mezelf’ noem. Het is brutaal eerlijk tegen jezelf zijn en rekening houden met degenen die ik misschien heb gekwetst en de momenten dat ik het bij het verkeerde eind had”, aldus Pitt bij de opening van de expo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naar verluidt viel de Bullet train-acteur voor de charme van keramische kunst na zijn turbulente scheiding van actrice Angelina Jolie in 2017. Hij maakte een eigen beeldhouwstudio in zijn villa in Los Angeles, waarin hij zich soms vijftien uur per dag terugtrok om te creëren. Collega-acteur en beeldhouwfan Leonardo DiCaprio zou er al op bezoek zijn geweest tijdens het filmen van Once upon a time in Hollywood om samen kunst te maken.

Goed nieuws voor nieuwsgierige fans die de allereerste tentoonstelling van Pitt willen bezoeken: dat kan nog tot 15 januari. Meer info: www.sarahildenintaidemuseo.fi

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer