©  Geert Van de Velde

Producer van David Bowie bepaalt mee of The Haunted Youth Anchor Award wint

Alken -

The Haunted Youth is genomineerd voor de Anchor Award. In de jury zetelt Tony Visconti, vooral gekend als producer van David Bowie.

Christof Rutten

2022 is zonder enige twijfel een boerenjaar voor Joachim Liebens uit Alken, alias The Haunted Youth. Hij speelde live op Best Kept Secret, Dour, Rock Werchter en Pukkelpop en zijn vier singles kregen nationaal en internationaal airplay. Niet slecht voor iemand die zijn debuutplaat nog moet uitbrengen, iets wat op 4 november zal gebeuren. The Haunted Youth is nu ook genomineerd voor de Anchor Award, een muziekprijs (voor jong talent op de drempel van een internationale doorbraak) verbonden aan het Reeperbahn Festival in Hamburg. In het verleden waren acts als Shame en Yard Act al genomineerd. Yard Act won de award vorig jaar en speelde dit jaar op Pukkelpop.

(Lees verder onder de foto)

Tony Visconti ©  Evan Agostini/Invision/AP

Tony Visconti is al jaren vast jurylid. Visconti is vooral gekend als producer van T. Rex en David Bowie. Ander juryleden zijn onder andere Tayla Parx, Pelle Almqvist (The Hives) en Bill Kaulitz (Tokio Hotel). In het verleden zetelden ook Melanie C, Bob Rock, Peaches en Kate Nash in de jury. The Haunted Youth trekt nu naar Hamburg om er live te spelen. Tijdens de Award Show op zaterdag 24 september weten we wie wint. Joachim Liebens neemt het op tegen vijf, stuk voor stuk, internationale bands.  

LEES OOK. The Haunted Youth laat overvolle Club wegdromen op Pukkelpop: “De sfeer was elektrisch”

cru

www.anchor-award.com

Meer over Muziek

Aangeboden door onze partners