©  AFP

Elise Mertens heeft geen last meer van blessure: “Voorlopig gaat alles goed”

Elise Mertens (WTA 44) plaatste zich maandag vlot voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Tokio. De blessure aan het rechterbovenbeen, die haar parten speelde op de US Open, lijkt definitief verleden tijd.

Tom MasBron: BELGA

“Voorlopig gaat alles goed”, verklaarde Mertens na 6-0, 6-3 zege tegen de Chinese Qiang Wang (WTA 92). “Na de US Open heb ik anderhalve week gerust voor ik de trainingen hervatte. Voor een eerste wedstrijd was het niveau aanvaardbaar. Uiteraard kan het nog beter maar ik voel dat ik vooruitgang maak en dat is het belangrijkste.”

 “Ik begon heel goed”, blikt Mertens terug op haar wedstrijd. “We begonnen onder een open dak waarna de match na een kwartier werd onderbroken wegens de regen. Maar ik voelde dat ik de bovenhand had. Ik heb mij aan het wedstrijdplan gehouden, viel haar aan op de tweede bal en trachtte mijn kansen te grijpen. De omstandigheden waren iets moeilijker met het gesloten dak. Het verliep wat trager, maar ik slaagde erin mijn opslag te houden (ondanks zeven dubbele fouten, red) en haar een keer te breken in de tweede set. Dat volstond voor de zege.”

In de volgende ronde wacht de Amerikaanse Claire Liu (WTA 84).

Meer over Elise Mertens

Aangeboden door onze partners