©  AFP

Elise Mertens stoot vlot door naar tweede ronde in Tokio

Elise Mertens (WTA 44) kende maandag weinig moeite met de Chinese Qiang Wang (WTA 92) in de eerste ronde van het WTA-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/757.900 dollar). Ze haalde het in een uur en 21 minuten met 6-0 en 6-3.

Bron: BELGA

In de achtste finales wacht Claire Liu (WTA 84). Die versloeg in een Amerikaans onderonsje het zevende reekshoofd Alison Riske-Amritraj (WTA 26) met 6-2 en 6-3. Het wordt het eerste onderlinge duel tussen de 26-jarige Mertens en de 22-jarige Liu.

Elise Mertens is de enige Belgische deelneemster aan de Toray Pan Pacific Open. De Limburgse neemt er ook deel aan het dubbelspel. Met haar vaste Russische partner Veronika Kudermetova vormt ze het eerste reekshoofd. Ze openen tegen de Japanners Eri Hozumi en Makoto Ninomiya.

WTA Seoel: Wickmayer treft Tsjechische tiener

Yanina Wickmayer (WTA 460) staat in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Zuid-Koreaanse Seoel (hard/251.750 dollar) tegenover de Tsjechische Linda Fruhvirtova (WTA 74). Die won zondag, op haar 17e, in het Indiase Chennai haar eerste WTA-titel.

Als ‘Wicky’ de eerste horde neemt, wacht in de achtste finales mogelijk de Britse Emma Raducanu (WTA 77), de laureate van de US Open 2021.

In het dubbelspel vormt Wickmayer een koppel met de Française Kristina Mladenovic. Ze openen tegen de Griekse Valentini Grammatikopoulou en de Australische Lizette Cabrera.

Meer over Elise Mertens

Aangeboden door onze partners