Cauê (l.), die hier jaagt op doelpuntenmaker Ziani, miste met veel show een strafschop. © Dick Demey

     

Lommel SK heeft stilaan thuiscomplex na derde nederlaag op rij: “Alsof er een vloek hangt”

Lommel SK verloor voor de derde keer op rij voor eigen publiek. De Noord-Limburgers wisten ook voor de derde keer op rij niet te scoren in een thuiswedstrijd. De jonkies van Standard gingen gevleid met de zege lopen: 0-1.

Sven Claes

In het openingskwartier was het alle hens aan dek bij groen-wit. De Luikse aanvallen werden iedere keer ternauwernood gered voor de achterlijn. Tot halverwege de eerste helft Canak zich doorzette en Ziani centraal in het dak van het doel knalde: 0-1. Meteen het enige doelpunt in de partij. Nochtans legde scheidsrechter Simonini voor de pauze de bal op de stip na een Luikse jeugdzonde, maar Cauê miste met veel show de elfmeter. “Cauê zal ook wel beseffen dat als je ‘m op zo’n speciale manier mist, dat het hoongelach niet veraf is. Dat is zijn keuze. Wij wijzen hem niet met de vinger”, vertelde Robin Henkens. “Het is niet zijn schuld dat we de wedstrijd verliezen. Maar het was opnieuw een pijnlijke avond. De eerste 45 minuten waren zwak, maar zelfs dan hadden we niet op achterstand moeten staan. Tijdens de rust haalde de trainer uit. In de tweede helft haalden we een beter niveau, maar wilde de bal er niet in. Het is jammer dat we verliezen. We speelden niet goed, maar we hadden wél ruim kunnen winnen. We hebben alle kansen de nek omgewrongen. Vijf à zes goede mogelijkheden gingen er niet in, daar heb ik geen verklaring voor.”

 ©  Dick Demey

VloekNiet alleen verloor Lommel voor de derde keer op rij voor eigen publiek, het scoorde dit seizoen nog niet in het Soevereinstadion. De voorhoede is thuis slechts een schim van op verplaatsing. “Waar we de oplossing moeten zoeken? Als ik dat eens wist, zou het makkelijk zijn”, aldus Henkens. “Op training vliegen de ballen er wel in. Het is heel opvallend dat dat thuis niet lukt. Het is precies alsof er een vloek hangt. Alle drie de aanvallers hebben voldoende kansen gehad om te scoren. Eén op één met de doelman én een strafschop. Bizar. Een thuiscomplex? Je zou het denken. We beginnen alleszins niet met schrik. Integendeel. We konden eerste worden, dus we hadden alles om voor te strijden. Pijnlijk. Het mocht niet zijn.” Pierrot vaderDe Noord-Limburgers leggen tot dusver een hobbelig parcours af met drie uitzeges en drie thuisnederlagen. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Normaal is het eerder omgekeerd. Laat dit vooral een les zijn hoe het niet moet. Al hebben we dat na RSCA Futures ook gezegd. De trainer heeft duidelijk gemaakt dat dit niet kan. Wat ben je bereid om van arbeid te leveren? Om terug te lopen? Diep te lopen? Dat is de grootste les voor vele spelers”, besloot Henkens.

Om op een leuke noot te eindigen. Théo Pierrot zat niet in de selectie. De Franse middenvelder ondersteunde zondag zijn vriendin Julie bij de bevalling van hun eerste zoon.

 ©  Dick Demey

LOMMEL SK: De Busser - Belghali, Lemoine, Wuytens, Roque - Granell (71’ Metinho), Vancsa, Henkens (71’ Thordarson) - Chadli (84’ Talvitie), Cauê, Martinez.

SL 16: Poitoux - Duplus, Nekadio, Rizzo, Da Silva (80’ Diaw) - Kuavita, Banse, Ziani (75’ Diallo) - Brrou, Tapsoba (67’ Berberi), Canak (80’ Mawete).

DOELPUNT: 22’ Ziani 0-1.

STRAFSCHOP: 40’ Cauê (gemist).

GELE KAARTEN: 19’ Granell (fout), 32’ Henkens (frustratie), 39’ Brrou (fout), 91’ Diaw (fout), 93’ De Busser (protest).

SCHEIDSRECHTER: Matonga Simonini.

TOESCHOUWERS: 735 (svc)

Aangeboden door onze partners