©  BELGA

Michael Vanthourenhout is meteen op de afspraak en schrijft seizoensopener in Kruibeke op zijn naam

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de opener van het nieuwe veldritseizoen winnend afgesloten. De 28-jarige Vanthourenhout ging er enkele ronden voor het einde alleen vandoor en kwam solo aan in Kruibeke. Ploegmaat Eli Iserbyt werd tweede, Laurens Sweeck mocht als derde mee op het podium.

Jens Jacobs

Net als bij de vrouwen maakte het slechte weer van het parcours in Kruibeke een waar modderspektakel. Spek voor de bek van Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt.

Na een uitstekende start kwam het trio al snel alleen voorop. Vanthourenhout zette zijn twee kompanen stevig onder druk, maar moest op de schuine kant wel een aantal keer de hartslag de hoogte injagen bij aanvallen van Iserbyt. Het sein voor Vanthourenhout om zelf ten aanval te trekken. In tegenstelling tot zijn ploegmaat, raakte Vanthourenhout wel weg.

De West-Vlaming reed steeds verder weg van het duo waar Iserbyt uitstekend het ploegenspel speelde. Vanthourenhout mocht zo het zegegebaar maken na een knappe solo. In de achtergrond reed Iserbyt nog weg van Sweeck naar de tweede plek. Na de zege van Fem van Empel eerder op de dag, is zo het een prachtige zondag geworden voo Pauwels Sauzen-Bingoal.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners