© rr

Ann Van den Broeck geeft update over kanker: “Tumor al fel verkleind”

Actrice Ann Van den Broeck laat via Instagram weten ze een eerste fase in haar strijd tegen borstkanker achter de rug heeft. “De tumor is al fel verkleind, ik heb hem bij zijn pietje”, klinkt het.

wverBron: Instagram

Begin augustus verklaarde Van den Broeck dat artsen borstkanker hadden vastgesteld bij haar. Nu heeft ze hoopgevend nieuws: “Eergisteren sprong ik een gat in de lucht en dronk ik een alcoholvrij coupeke omdat ik gisteren mijn twaalfde én laatste Taxol-chemo kreeg toegediend!”, laat ze weten aan haar volgers. Volgens de musicalactrice gaat het om het “einde van een eerste fase in dit pittige proces”.

Ze benadrukt wel de aanwezigheid van chemo in haar lichaam altijd en overal te voelen. “Maar tot hiertoe gaat het goed met me. Ik heb naast een soms enorme vermoeidheid, niet echt last van andere bijwerkingen. Of toch niets dat ik niet aankan.”

Superpowers

Dit betekent echter niet het einde van haar behandeling, nu volgen vier tweewekelijkse chemokuren. “Deze zijn zwaarder, dus ik hoop stiekem dat mijn superpowers ook hier hun werk blijven doen. Ik verwacht me aan het ergste, dan valt het misschien wel mee.”

De actrice geeft aan dat ze vooral naar haar lichaam moet luisteren en veel rust en slaapt. Maar ze wil ook blijven bewegen en af en toe iets leuks doen met vrienden. “Ik wil een doel zoeken waar ik me aan kan optrekken en werken wanneer het kan. Bloemen en cadeautjes van de liefste familie, vrienden en collega’s ontvangen. En véél liefde.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Kanker

Aangeboden door onze partners