©  BELGA

Fem van Empel soleert knap naar de zege in veldritopener in Kruibeke

Fem van Empel heeft de eerste cross van het seizoen op haar naam geschreven. De Nederlandse liet in het slot van de Exact Cross in Kruibeke haar landgenote Annemarie Worst achter en finishte solo. De 20-jarige Van Empel begint zo uitstekend aan haar laatste maanden bij Pauwels Sauzen-Bingoal, die ze vanaf januari inruilt voor Jumbo-Visma.

Jens Jacobs

Nu het wegseizoen stilaan op zijn einde loopt, is het veldritseizoen ook weer van start gegaan. Met de Exact Cross in Kruibeke kregen de rensters meteen heel wat wind en regen op het menu. Dat zorgde voor enkele stevige modderstroken op het parcours.

Fem van Empel had wel zin om zich te tonen. De 20-jarige Nederlandse ging bijzonder hard van start. Enkel haar landgenote Annemarie Worst kon haar wagonnetje aanhaken bij Van Empel.

Het Nederlandse duo reed steeds verder weg van de concurrentie, maar halfweg koers ging Van Empel nogmaals stevig door. Worst probeerde nog wel terug te komen, maar Van Empel kwam nooit meer in de problemen en finishte na een knappe solo

Belgisch kampioene Sanne Cant reed in de achtervolging een meer dan degelijke wedstrijd en finishte net naast het podium, op een vierde plek. Norbert Riberolle was de tweede Belgische op plek zeven.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners