Sergio Herman na harde kritiek op nieuw restaurant: “Ik open geen nieuwe zaken meer in België of Nederland”

Op slechte recensies reageren sterrenchefs nooit, maar voor één keer wil Sergio Herman dat wel doen. Het gebeurt dan ook niet vaak dat een van zijn restaurants in korte tijd door drie recensenten hard wordt aangepakt.

Blueness Antwerp, dat op 31 mei openging, kreeg op 18 juni de laagste score van ‘De Standaard’. Op 2 september schreef ‘De Tijd’ dat het “belachelijk dure” Blueness bewijst dat “zelfs Sergio ­Herman de bal kan misslaan”. ‘De Morgen’ kon op 5 september “helaas geen twee positieve woorden over het eten ­bedenken”.

LEES OOK. Ooit schrapte Sergio Herman mosselen uit het menu van Oud Sluis, en de klanten verdwenen ook. Nu brengt hij een hommage

Sergio Herman staat niet in de keuken bij Blueness ­Antwerp, maar het restaurant maakt wel deel uit van de Sergio Herman Group. Hij geeft toe dat Blueness Antwerp bij de opening niet de kwaliteit kon bieden die je kon verwachten.

“Ik wil dan ook niets goedpraten, maar ik wil wel nuance aanbrengen. De recensenten kwamen langs toen we pas open waren. Vlak voor de opening zijn er drie mensen uit het team weggegaan. Van dat team bleef iets meer dan een handvol over, maar het restaurant moest wel open. Daardoor moesten we sowieso met een vaste menukaart werken, à la carte konden we op dat moment niet aan. Maar nu zijn we meer dan drie maanden verder en heeft het team van Blueness een enorme evolutie doorgemaakt. Als een van die recensies dan pas meer dan twee maanden na het bezoek van de recensent verschijnt, is dat jammer.”

Personeel vinden en houden: het wordt een steeds grotere uitdaging. Ook voor Sergio Herman. “Er is gewoon weinig nieuwe aanwas van mensen die de horeca omarmen. Ik denk dan ook niet dat ik nog moet groeien in Nederland en België. Ik moet hier geen nieuwe zaak opendoen, dat heeft totaal geen nut.”

Voor uitbreiding kijkt Herman vooral naar het buitenland. In 2023 opent hij zijn eerste restaurant in Azië, in hotel Grand Hyatt ­Singapore.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer